X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Primele rezultate: ce au convenit Poroșenko și Putin

27 aug. 2014,, 02:25   Externe
14846 21
Foto: zn.ua
Președintele Ucrainei Petro Poroșenko și președintele Rusiei Vladimir Putin, în timpul unei întîlniri cu ușile închise la Minsk au fost de acord să înceapă consultările privind închiderea frontierei între grăniceri și șefii Statelor Majore Generale. Despre acest lucru a scris pe Twitter secretarul de presă al lui Poroșenko, Sveatoslav Țegolko.

În plus, s-a ajuns la un acord privind asigurarea păcii și libertății pentru cetățenii care sînt reținuți în mod ilegal de către părți, declară în numele lui Poroșenko purtătorul său de cuvînt.

Poroșenko a subliniat, de asemenea, că partea ucraineană insistă asupra necesității de a închide frontiera pentru accesul de arme și tehnică militară din Rusia. În plus, potrivit președintelui, în cadrul ședinței s-a convenit să se elaboreze în baza unui plan de pace "foaia de parcurs" pentru a înceta cît mai curînd posibil focul. Încetarea focului, la rîndul său, trebuie să fie asigurată de către reprezentanții misiunii de monitorizare a OSCE.

S-a ajuns la o serie de acorduri noi în domeniul economic și problema gazelor. În special, Poroșenko a comunicat că la data de 6 septembrie curent vor avea loc următoarele consultări pe probleme de energie între părți, cu participarea comisarului european Oettinger și miniștrilor combustibilului și energiei din Ucraina și Rusia.

Președintele a mai spus că în cadrul vizitei sale la Minsk s-a convenit să se organizeze consultări cu privire la impactul economic al creării zonei de liber schimb între Ucraina și UE.

După două ore de discuții cu Putin, Poroșenko s-a întîlnit cu reprezentanții UE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?