X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4027

Primăria începe lupta cu construcțiile ilegale

25 aug. 2014,, 10:11   Societate
3284 0
Foto: point.md
Autoritățile municipale au aprobat un regulament provizoriu privind procedura de demolare a construcţiilor executate ilegal pe terenurile municipiului Chișinău, relatează NOI.md.

Regulamentul stabileşte aspectele juridice şi condiţiile în care se va desfăşura activitatea de demolare a construcţiilor ilegale. Astfel, inspectarea, depistarea şi demolarea construcţiilor executate ilegal revine preturilor de sector.

Inspectarea construcţiilor neautorizate se va efectua indiferent de perioada în care au fost executate. Totodată, prevederile Regulamentului nu se extind asupra construcţiilor executate ilegal în cazul în care persoanele care le-au executat au fost sancționate.

Demolarea forţată se va efectua numai în baza dispoziţiei emise de către pretorul de sector. Lucrările de demolare vor începe cel tîrziu la 7 zile de la emiterea dispoziţiei şi vor fi executate de către un operator desemnat în baza licitaţiilor publice.

Executantul lucrărilor are obligaţia să asigure pe o perioadă de maxim o lună de zile depozitarea bunurilor şi a materialelor rezultate în urma demolării nedestructibile (gherete sau alte imobile voluminoase nedezmembrate, inventar sau alte bunuri de preţ), iar a materialelor dezmembrabile (beton, metal, lemn etc.) – pe o perioadă de cel puţin 15 zile de la data demolării.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?