Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Moldova și Ucraina intenționează să liberalizeze tranzitarea transportului de mărfuri

19 aug. 2014,, 16:33   Economie
4366 0
Foto: tgs.md
Republica Moldova și Ucraina intenționează să liberalizeze tranzitarea transportului de mărfuri pe teritoriul celor două state, transmite NOI.md. În acest sens părțile urmează să semneze un protocol respectiv la actualul Acord interguvernamental moldo-ucrainean cu privire la transportul auto internațional. Potrivit documentului, transportul de mărfuri de tranzit va fi efectuat fără autorizațiile respective în transport.

Guvernul a aprobat proiectul protocolului respectiv, care urmează să fie semnat în prima decadă a lunii septembrie 2014.

Potrivit Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, avînd în vedere că o bună parte a fluxului de mărfuri se îndreaptă în Europa de Est, operatorii transportului moldovenesc anual se confruntă cu un deficit de autorizații ucrainești pentru transportarea mărfurilor pe teritoriul Ucrainei. Din această cauză transportatorii nu-și pot onora obligațiunile contractuale. Totodată, circa 80% din tranzportul de tranzit se efectuează prin teritoriul Ucrainei, iar în conformitate cu prevederile OMC, poate fi liberalizată tranzitarea transportului pe teritoriul fiecărei țări care este parte a contractului, pentru a circula în cel mai convenabil mod.

Se estimează că liberalizarea tranzitării mărfurilor dintre Moldova și Ucraina va contribui la dezvoltarea transportului internațional de mărfuri și valorificarea unor piețe noi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?