Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Bursa de Valori din Chișinău nu a efectuat nicio tranzacție din anul 2012

12 aug. 2014,, 16:00   Economie
4676 0
Foto: itar-tass.com
Bursa de Valori din Chișinău nu a efectuat nicio tranzacție după obținerea licenței în anul 2012. Informația a fost comunicată de vicepreședintele Consiliului de administrație a Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF) Nina Dosca. Potrivit sursei citate, Bursa de Valori din Chișinău încă nu s-a deschis și se ocupă nu de activitatea de bază, ci de activități conexe, obținînd venituri de pe urma acordării serviciilor de consultanță.

Nina Dosca a menționat că Bursa de Valori din Chișinău nu a putut crea un depozitar central din cauza restricțiilor legislative legate de structura componenței acționarilor depozitarului central și a Bursei de Valori.

Potrivit funcționarei, soarta Bursa de Valori din Chișinău va fi decisă în martie 2015, după procedura de corespundere a noii Legi cu privire la piața de capital. Pînă în martie 2015, toți participanții pieței de capital, inclusiv Bursa de Valori din Chișinău, urmează să confirme că corespund legii respective, după care se va decide soarta instituției.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?