Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

Surpriză în topul politicienilor care se bucură de cea mai mare încredere

12 aug. 2014,, 15:00   Societate
5430 5
Foto: gandul.info
Datele unui sondaj realizat de Centrul de Investigații Sociologice și Marketing "CBS-AXA" arată că Iurie Leancă se bucură de cea mai mare încredere din partea populației. Astfel, șeful executivului este apreciat de 32 la sută dintre respondenți, relatează NOI.md.

Leancă este urmat în acest top, în cadrul căruia respondenților le-a fost adresată o întrebare închisă, de liderul PCRM, Vladimir Voronin, cu 31 la sută, și primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, cu 28%. Poziția a patra în topul încrederii este ocupată de președintele PD, Marian Lupu – cu 22 la sută, iar cea de-a cincea – de liderul PLDM, Vlad Filat, în care au încredere 20 la sută dintre respondenți.

Rezultatele sondajului arată că situația în privința ratingului politicienilor stă cu totul altfel, în cazul adresării unei întrebări deschise. Astfel, la întrebarea „Care este personalitatea în care aveți cea mai mare încredere?” opțiunile respondenților s-au repartizat în felul următor: 13,3% au declarat că au încredere în Vladimir Voronin, 9,2% – în Iurie Leancă, iar 4,6% - în omul de afaceri Renato Usatîi. Următorul în topul încrederii s-a clasat Dorin Chirtoacă, pentru care și-au exprimat susținerea 4,1 la sută dintre respondenți.

Sondajul de opinie a fost realizat în perioada 22 iulie – 1 august, pe un eșantion de 1504 persoane, marja de eroare fiind ± 2,6. Studiul a fost realizat și finanțat de Centrul de Investigații Sociologice și Marketing "CBS-AXA", în comun cu Institutul de Politici Publice și publicația „Panorama”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?