Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4027

Bașcanul se opune „castrării” Găgăuziei și contează pe sprijinul președintelui turc (VIDEO)

12 aug. 2014,, 13:30   Politică
4689 6
Foto: moldnews.md
Bașcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, a apreciat negativ amendamentele propuse de președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, la Legea cu privire la statutul juridic special al Găgăuziei, relatează NOI.md cu referire la site-ul Gagauzinfo.md.

În cadrul ședinței de lucru a Comitetului Executiv al autonomiei Formuzal a menționat că aceste propuneri au ca scop reducerea puterilor autonomiei.

"Am văzut propunerile de modificări și completări la Legea cu privire la statutul juridic special al Găgăuziei, pregătite de GIO (grup infracțional organizat – n.red.) PDM, condus Diacov. Ei vor să ajusteze această lege la legile Republicii Moldova adoptate anterior. Adică să pună căruța înaintea cailor. Vorbind la figurat, acest proiect de lege nu este altceva decît castrarea autonomiei găgăuze. Ceea ce propune Partidul Democrat, toți democrații din Găgăuzia este reducerea atribuțiilor Găgăuziei”, a spus bașcanul.

Guvernatorul regiunii a mai anunțat despre intenția de a se întîlni cu autoritățile Republicii Turcia, ca garant al respectării drepturilor Găgăuziei, pentru a discuta despre consecințele proiectelor de lege propuse.

„Ne-am propus să ne întîlnim în septembrie cu noul președinte, Recep Tayyip Erdogan, cu viitorul prim-ministru al Turciei și cu liderii partidelor politice. Ei ne-au promis anterior garanția respectării Legii cu privire la statutul juridic special al Găgăuziei”, a reamintit Formuzal.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?