Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Banca de Economii a depistat folosirea de către angajaţii săi a schemelor frauduloase

8 aug. 2014,, 14:38   Economie
4710 0
Foto: obzormd.com
La Banca de Economii, conform rezultatelor auditului intern, au fost depistate două cazuri de utilizare a schemelor frauduloase de către angajaţii băncii. Acest lucru a fost comunicat agenţiei "Infotag" de către surse din administraţia băncii, care au menţionat că incidentul a fost raportat "autorităţilor competente ale statului, iar autorii vor fi traşi la răspundere conform legii".

Potrivit spuselor vicepreşedintelui Direcţiei audit intern al băncii, Veaceslav Verdeş, "în legătură cu faptul că Banca de Economii a intrat în faza activă de modernizare a fost implementat un nou program de audit şi control intern, necesar pentru implementarea cu succes a strategiei de reformare a băncii şi pentru introducerea noilor mecanisme de securitate internă".

"Auditul iniţiat de noi a fost desfăşurat în toate cele 37 de sucursale şi pe viitor va avea loc cu regularitate", a spus el.

Controalele au loc în privinţa corespunderii atît regulamentului intern al instituţiei, cît şi normelor stabilite de organele corespunzătoare de reglementare.

"Prioritatea noastră de top este protejarea intereselor clienţilor noştri. De aceea, lucrăm pentru a exclude complet situaţiile ce pot crea riscuri operaţionale. Conducerea instituţiei a decis să îmbunătăţească sistemul de monitorizare şi gestionare a riscurilor. Am consolidat, de asemenea, metodele de control intern şi verificări. Sîntem la stadiul de reformare pe scară largă a băncii şi considerăm că măsurile pe care le întreprindem vor spori nu doar nivelul de siguranţă şi fiabilitate a instituţiilor, dar şi vor consolida încrederea clienţilor noştri", a declarat vicepreşedintele Consiliului Băncii de Economii Ivan Ursu.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?