X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Dublul campion olimpic Nicolae Juravschi a împlinit 50 de ani (VIDEO)

8 aug. 2014,, 15:15   Societate
5561 1
Foto: noi.md
„Ce înseamnă pentru mine vîrsta de 50 de ani?! Probabil, data cînd poți face unele bilanțuri. Și nu mi-i rușine de ce am realizat: am o familie extraordinară, trei copii minunați. Dar nu uitați că sînt sportiv, adică maximalist, întotdeauna îmi doresc ceva mai mult”, a recunoscut pentru NOI.md președintele Comitetului Național Olimpic, Nicolae Juravschi.

Interlocutorul a evitat cu modestie să spună că la Jocurile Olimpice de la Seul din anul 1988 el a devenit dublu campion olimpic la canoe, la distanțele de 500 și 1000 de metri, iar la Olimpiada de la Atlanta din anul 1996, evoluînd deja pentru Moldova, a cucerit medalia de argint. Nicolae Juravschi mai are în palmares 6 medalii de aur la campionatele mondiale și alte numeroase trofee sportive.

„Nu sînt foarte mulțumit de rezultatele mele din mișcarea olimpică, mi-aș dori mai mult, pentru că avem un potențial enorm. În pofida problemelor economice, insuficiența banilor pentru antrenamentele și pregătirea sportivilor, niciodată nu revenim de la Jocurile Olimpice fără distincții. Sîntem o țară mică, dar ne luptăm de la egal la egal cu state puternice și bogate. Le doresc sportivilor noștri tineri să depună maximum de efort în pregătiri și să arate tot de ce sînt în stare la competiții, pentru numele și onoarea Moldovei”, a menționat sărbătoritul.

Întrebat dacă cu timpul nu au dispărut emoțiile provocate de victorii, sportivul a recunoscut că atunci „cînd revede hronica sportivă nu se rușinează să plîngă de bucurie și mîndrie ca și în acele momente”. „De fiecare dată îmi zic că de data aceasta mă voi reține, dar nu reușesc”, a menționat Juravschi.

„Mă mîndresc că sînt prieten cu acest om minunat și familia lui, mă mîndresc că sîntem colegi de partid și împreună facem tot posibilul pentru bunăstarea țării noastre”, a recunoscut în cuvîntul de salut premierul Iurie Leancă.

Partenerul de competiții al lui Juravschi atît la K2, cît și la K4, Victor Reneiski, a declarat că-i mulțumește sorții pentru că i-a trimis un asemenea prieten fidel, cu care înainte de marile victorii a muncit din greu.

La festivitatea cu prilejul jubileului de 50 de ani ai lui Nicolae Juravschi au participat și alți doi foști parteneri de echipă la K4 – Iurie Gurin și Valeriu Veșca.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?