X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Başcanul Găgăuziei a invitat în autonomie experţi de la Rosselhoznadzor

7 aug. 2014,, 16:00   Economie
2656 0
Foto: noi.md
Başcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, a invitat experţi de la Rosselhoznadzor să efectueze o vizită în autonomie pentru a se convinge de calitatea produselor agricole ale acesteia.

Într-o scrisoare adresată şefului autorităţii ruse, Serghei Dancvert, citată de agenţia "Infotag", se spune că, "cu participarea serviciilor ecologice şi sanitare, în Găgăuzia a fost efectuată revizia completă a întreprinderilor agricole, inclusiv a plantaţiilor de livrezi şi de vii, sub aspectul stării fitosanitare, a determinării volumelor mărfii de fructe şi struguri pentru exportul în Federaţia Rusă".

Conform spuselor başcanului, "conducerea autonomiei garantează calitatea înaltă şi îndeplinirea cerinţelor fitosanitare pentru produsele exportate, dar şi excluderea reexporturilor".

Din 21 iulie, Rosselhoznadzor a interzis importurile de produse pomilegumicole din Moldova sub pretextul că ar conţine microorganisme dăunătoare. Anterior, autorităţile Federaţiei Ruse au avertizat Moldova că va avea greutăţi dacă va semna Acordul de asociere cu Uniunea Europeană. În opinia Moscovei, în aceste condiţii vor exista posibilităţi pentru reexporturi cu produse ieftine din Europa prin Moldova.

Formuzal nu este la prima încercare de a distanţa autonomia de Moldova. Anterior, başcanul a convins conducerea Rospotrebnadzorului să facă o excepţie pentru fabricile de vinuri din autonomie, după septembrie 2013, cînd Rusia a impus embargo la livrările de produse vinicole moldoveneşti.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?