Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Alexandru Slusari: Protestele agricultorilor în timpul dialogului cu guvernarea doar agravează situaţia

5 aug. 2014,, 12:15   Societate
3431 3
Foto: noi.md
Protestele agricultorilor în timpul dialogului cu autorităţile în privinţa obţinerii compensaţiilor din cauza dificultăţilor de vindere a fructelor şi legumelor doar agravează situaţia, consideră preşedintele Uniunii Republicane „Uniagroprotect”, Alexandru Slusari.

Solicitat de agenţia "Infotag", el a recunoscut că îşi face griji pentru producătorii agricoli, care au crescut o recoltă bună de mere şi prune şi acum se confruntă cu probleme în vînzarea acestora.

"Categoric nu sînt de acord cu aprecierile experţilor precum că fructele şi legumele constituie doar 2% din economia Moldovei şi că dificultăţile în vinderea acestora nu vor prejudicia substanţial PIB-ul", a spus Slusari, atrăgînd atenţia la reacţia în lanţ, care de la fermieri se transmite la transportatori, bănci, încasări fiscale la bugetul de stat.

În contextul intenţiilor fermierilor din nordul Moldovei el a menţionat două aspecte importante.

"Primul este legat de faptul că protestele sînt o formă extremă, aplicată atunci cînd celelalte nu au dat rezultate. Dar pe fundalul criticării guvernării trebuie să recunosc că acum Guvernul cu adevărat este îngrijorat de situaţia din sectorul agricol. Purtăm negocieri şi sperăm că deja în viitorul apropiat va fi anunţată forma de ajutorare a fermierilor care suferă pierderi din cauza dificultăţilor ce țin de vinderea fructelor şi legumelor", a spus Slusari, care consideră că presiunea şi constrîngerea Guvernului în timpul dialogului cu acesta sînt pur şi simplu inoportune.

Al doilea moment în opinia președintelui „Uniagroprotect, este legat de faptul că în spatele acţiunilor de protest stau unii deputaţi, care "nu au nici cea mai vagă idee despre agricultură, dar propun fermierilor în scopuri politice Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan, care, cică, este în stare să rezolve problema vînzării producţiei".

"Protestele nu rezolvă problemele economice, ci doar agravează situaţia fermierilor. Iar din punct de vedere politic astfel de acţiuni au consecinţe negative", a spus Slusari, chemîndu-i pe producătorii agricoli la unitate în jurul „Uniagroprotect”, care în dialogul cu autorităţile protejează interesele tuturor fermierilor din ţară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?