Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Peste 1100 de locuri au rămas neacoperite după prima etapă de admitere în colegii

4 aug. 2014,, 18:15   Societate
6209 0
Foto: arena.md
Peste 11.800 de cereri au fost depuse în cele 42 de colegii din țară după prima etapă de admitere, care s-a încheiat la 31 iulie curent, comunică Ministerul Educaţiei. Pentru cele peste 1100 de locuri neacoperite după prima etapă de admitere va fi organizat un concurs repetat în perioada 4-8 august.

Potrivit datelor oferite de comisiile de admitere, 10 instituții au acoperit toate locurile după prima etapă de admitere. Este vorba despre Colegiul Tehnic Feroviar din Bălţi, Colegiul Tehnic Agricol din Svetlîi, Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Orhei, Colegiul Național al Poliției de Frontieră, Colegiul de Medicină din Ungheni, Colegiul Financiar-Bancar „A. Diordiţa” din Chişinău etc.

Cele mai multe cereri după prima etapă de admitere au fost depuse la specialitățile canto, turism, finanțe, informatică, secretariat-birotică, contabilitate, instrumente populare, servicii. Numărul de candidați care au concurat la aceste specialități a depășit cota de doi elevi pentru un loc.

În același timp, cele mai puține cereri au fost depuse la Colegiul de Zootehnie şi Medicină Veterinară din Brătuşeni, Colegiul Agricol din Rîşcani, Colegiul Agricol din Țaul etc. Totodată, cele mai puține solicitări au fost pentru specialitățile Mecanizarea agriculturii, Biblioteconomie şi asistenţă informaţională, Maşini şi aparate în industria uşoară, Electroenergetică.

Planul de admitere în colegii pentru 2014 prevede 9146 de locuri, dintre care 4585 cu finanţare bugetară.

Ministerul Educaţiei reaminteşte că persoanele care nu au susţinut examenele de bacalaureat au posibilitatea să își continue studiile în școlile profesionale sau în colegii. Aceștia pot participa la concursul de admitere în baza certificatului de absolvire a gimnaziului sau a adeverințe care confirmă realizarea programei de liceu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?