X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Adunarea interparlamentară va consolida relațiile cu Lituania (FOTO)

24 iul. 2014,, 13:15   Politică
3886 1
Foto: parlament.md
Adunarea interparlamentară Republica Moldova – Lituania urmează a fi creată pentru a consolida relațiile parlamentare moldo-lituaniene. Anunțul a fost făcut în cadrul întrevederii președintelui Parlamentului, Igor Corman, cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Lituania în Republica Moldova, Violeta Motulaite, în legătură cu încheierea misiunii diplomatice în țara noastră.

Igor Corman a exprimat gratitudine autorităților Lituaniei pentru sprijinul plenar acordat Republicii Moldova pe calea integrării europene. „Ați reușit să urmăriți și să vă implicați activ în toate transformările democratice pe care le-a parcurs Republica Moldova din anul 2009. Lituania întotdeauna a sprijinit Republica Moldova, este un prieten sincer și de încredere al țării noastre”, a declarat președintele Parlamentului.

La rîndul său, Violeta Motulaite a menționat că va pleca din Republica Moldova cu un sentiment de împlinire pentru toate progresele înregistrate de țara noastră în ultimii ani, referindu-se, în special, la liberalizarea regimului de vize și semnarea Acordului de asociere cu UE.

În cadrul întrevederii au mai fost discutate subiecte referitoare la consolidarea relațiilor economice moldo-lituaniene, inclusiv prin o pondere mai mare a produselor moldovenești pe piața din Lituania, dinamica relațiilor parlamentare bilaterale, experiența de integrare europeană a Lituaniei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?