Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Bumacov face aluzie la prezenţa aerului în gazele naturale ruseşti

24 iul. 2014,, 09:45   Societate
5470 15
Foto: noi.md
"Dacă Republica Moldova ar controla metrii cubi de gaz natural pentru a vedea cît aer conţine acesta, atunci nici jumătate din gazul consumat nu ar trebui achitat", a afirmat ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov.

Potrivit agenţiei "Infotag", declaraţia ministrului vine ca reacţie la decizia Federaţiei Ruse de a impune restricţii la importul de fructe, legume şi conserve din Moldova pe motiv că "producătorii moldoveni nu respectă normele de marcare şi identificare a mărfii, iar greutatea indicată pe ambalaj nu corespunde realităţii".

"În alte ţări civilizate se achită pe gigacalorii, dar nu pe metri cubi. Respectiv, dacă noi am controla metrii cubi pentru a vedea cît aer conţine, atunci nici jumătate de gaz nu ar trebui achitat", se arată convins Bumacov.

Ministrul consideră că restricţiile impuse de Rusia la importul de fructe şi legume din Moldova sînt neîntemeiate.

"Exportatorii moldoveni erau unii dintre cei mai exemplari. Noi am tins să fim corecţi tot timpul. Atunci cînd am văzut că există probleme cu berea sau votca din Rusia, am sesizat producătorii respectivi, dar nu am ieşit cu sticla de bere în faţa publicului. Acum dacă au fost impuse aceste restricţii, a venit timpul ca şi noi să răspundem la fel, dar nu agresiv. Noi vom încerca să fim corecţi, fiindcă ţinem mult la această piaţă", a declarat Vasile Bumacov, precizînd că serviciul sanitar rus nu a avut niciun motiv serios pentru a impune restricţii la importul produselor moldoveneşti.

Anterior, ministrul a declarat că restricţiile impuse de Rusia vor provoca producătorilor agricoli pierderi de circa $150 milioane.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?