Eurovision stiri: 513
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Problema concesionării Aeroportului Chișinău, pe agenda Legislativului

18 iul. 2014,, 11:45   Politică
4016 1
Foto: noi.md
Fracțiunea Partidului Liberal Reformator insistă în continuare pe rezilierea contractului privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău, dar și pe returnarea pachetului de acțiuni deținute de stat la Banca de Economii. Liderul PLR, Ion Hadârcă, a înaintat două proiecte de hotărîre în acest sens și a cerut să fie incluse pe ordinea de zi a ședinței de astăzi, relatează NOI.md.

„PLR vine cu două inițiative stringente, la finalul acestui sesiuni parlamentare. Un proiect de hotărîre privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău și proiectul de hotărîre privind exproprierea pachetului național al BEM. Noi insistăm ca să fie incluse pe ordinea de zi. Domnule președinte, vă rugăm să uzați de dreptul de a le include pe ordinea de zi”, a precizat Hadârcă.

Președintele Parlamentului, Igor Corman, a menționat că Legislativul va decide sub ce formă vor fi examinate cele două inițiative pe parcursul zilei de astăzi.

Anterior, liberal-reformatorii au depus o sesizare la Curtea Constituțională referitoare la constituționalitatea concesionării AIC, magistrații însă au declarat că nu se pot expune pe marginea acestui demers. Totodată, PLR s-a adresat la Procuratura Generală cu solicitarea de a investiga cazul de transmitere a acţiunilor Băncii de Economii (BEM) "Vneșekonombank"-ului din Rusia.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?