Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Sindicatele au adresat un apel cu cerinţe conducerii țării

12 iul. 2014,, 17:00   Societate
4515 0
Foto : jurnal.md
Comitetul Confederal al Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova își exprimă îngrijorarea cu privire la deprecierea continuă a leului moldovenesc în raport cu euro și dolarul. Moneda unică europeană a crescut cu 6,5% de la începutul anului, în timp ce dolarul american cu mai mult de 7,8%, comparativ cu luna ianuarie a acestui an.

"Va urma o creștere a prețurilor pentru sursele de energie și a altor materii prime, pe care Moldova nu le deţine", menţionează CNSM în adresarea către conducerea țării.

În plus, sindicatele consideră că creşterea costurilor suportate de producătorii autohtoni vor duce la majorarea preţurilor pentru produsele de primă necesitate şi serviciile comunale.

"Cel mai periculos efect al deprecierii leului constă în posibilele speculaţii şi panica în rîndul populaţiei şi agenţilor economici, determinate de nesiguranţa stabilităţii monedei naţionale", se spune în apel.

Comitetul Confederal al CNSM adresează conducerii ţării rugămintea de a lua măsuri urgente pentru a stopa deprecierea monedei naţionale şi a proteja veniturile populaţiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?