X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Sindicatele au cerut conducerii țării să ia măsuri urgente

11 iul. 2014,, 07:00   Societate
4103 0
Foto: noi.md
Comitetul Confederal al Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu deprecierea continuă a leului moldovenesc în raport cu moneda euro şi dolarul. Moneda unică europeană a crescut cu 6,5% de la începutul anului, iar dolarul american – cu peste 7,8%, comparativ cu începutul acestui an.

„Vor creşte preţurile la resursele energetice şi la alte materii prime de care Republica Moldova nu dispune”, comunică CNSM într-o adresare către instituțiile de guvernamînt ale țării.

Mai mult, sindicatele consideră că în urma creşterii costurilor suportate de producătorii autohtoni se vor majora preţurile la produsele de primă necesitate şi serviciile comunale.

„Cel mai periculos efect al deprecierii leului constă în posibilele speculaţii şi panică în rîndul populaţiei şi agenţilor economici, determinate de nesiguranţa în stabilitatea monedei naţionale”, se menționează în comunicat.

Astfel, Comitetul Confederal al CNSM vine cu o solicitare către conducerea ţării de a lua măsuri urgente de stopare a deprecierii monedei naţionale şi protejare a veniturilor populaţiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?