X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

În originalul Declarației de Independență a SUA a fost găsită o eroare "gravă"

7 iul. 2014,, 00:43   Externe
12731 1
Foto: doseng.org
Danielle Allen, un profesor la Universitatea Princeton din SUA a descoperit un punct suplimentar în textul original al Declarației de Independență, care, a spus ea, ar putea provoca "o neînțelegere profundă" a întregului document.

În conformitate cu Telegraph, drept confirmare a acestei erori D. Allen consideră faptul că în următoarele publicații punctul în plus lipsește.

"Punctul creează impresia că lista de adevăruri evidente se termină cu dreptul la viață, libertate și căutarea fericirii" - spune ea. Dar la fel de importantă este informația care urmează după aceste cuvinte că un rol important în realizarea acestor libertăți ar trebuie să-l joace statul.

"Logica propoziției este următoarea: tendința este de la valoarea drepturilor private la importanța statului, care servește ca un instrument pentru protejarea acestor drepturi. Cînd există punctul această logică se pierde", - a explicat Allen.

De notat faptul că descoperirea lui Allen a atras atenția mass-media în legătură cu celebrarea în ajun a Zilei Independenței în Statele Unite ale Americii. La 4 iulie 1776 reprezentanții a 13 state au semnat documentul, care a declarat independența SUA față de Marea Britanie. Acesta este primul document din istorie care a proclamat principiul suveranității populare ca bază a alcătuirii statului și a respins teoria originii divine a puterii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?