X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Barroso i-a răspuns lui Voronin

4 iul. 2014,, 11:49   Politică
3588 1
Foto: unimedia.info
După ce la începutul lunii iunie liderul PCRM, Vladimir Voronin, i-a adresat o scrisoare președintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, în care îl atenționa asupra faptului că proiectul Acordului de asociere cu UE este îndreptat împotriva Republicii Moldova, oficialul european a transmis un răspuns politicianului de la Chișinău. Scrisoarea a intrat în posesia portalului Unimedia.

Barroso a respins toate cele șapte argumente invocate de Voronin în defavoarea semnării Acordului de asociere, în scrisoarea sa. Oficialul european a explicat că UE acordă o mare importanță relațiilor cu Moldova și a dat asigurări că acordul încheiat între cele două părți va genera oportunități importante pentru dezvoltarea economică a țării, dar și pentru asigurarea stabilității politice.

Totodată, Barroso a negat faptul că prin asocierea la UE, Moldova își va pierde suveranitatea sau statutul de neutralitate.

„Acordul de asociere are potențialul de a deveni un instrument util în favoarea integrității teritoriale a Republicii Moldova. Acesta ar putea oferi oportunități reale pentru ambele părți ale Nistrului, demonstrînd astfel beneficiile lucrului în comun”, se arată în scrisoarea lui Barroso.

Potrivit oficialului european, comunitatea europeană contează pe sprijinul Partidului Comuniștilor în procesul de implementare a prevederilor Acordului, al cărui scop este de a aduce bunăstare.

Menționăm că în scrisoarea adresată de Vladimir Voronin se precizează că Acordul de asociere contravine Constituţiei țării, iar unele prevederi nu țin cont de drepturile suverane ale Republicii Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?