Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4030

Premierul Franţei vrea ca BCE să cumpere active pentru a deprecia euro

2 iul. 2014,, 18:00   Externe
3368 1
Foto: stiripesurse.ro
Banca Centrală Europeană (BCE) ar trebui să cumpere active financiare pentru a susţine economia zonei euro şi pentru a deprecia moneda europeană, a declarat premierul francez Manuel Valls, potrivit cotidianului Les Echos, citat de MarketWatch şi Mediafax.

"Euro este supraevaluat, ceea ce este rău pentru industria şi creşterea noastră", a spus premierul într-un interviu acordat publicaţiei franceze.

Decizia din iunie a BCE de a reduce dobînzile reprezintă "un semnal puternic", a afirmat şeful guvernului francez.

"Aş vrea însă o bancă centrală care să poată merge mai departe, mai ales în privinţa achiziţiilor de active de pe pieţele financiare. Politica monetară nu poate însemna doar dobînzi", a declarat Valls.

Euro s-a apreciat după decizia BCE, cu impact negativ asupra inflaţiei şi competitivităţii la export a zonei euro.

Evoluţia monedei europene a reaprins aşteptările că BCE ar putea lua în considerare achiziţii de active, precum cele derulate de Rezerva Federală a SUA şi Banca Angliei.

BCE a redus dobînda de politică monetară la un nou minim record, de la 0,25% la 0,15%, şi a coborît rata la depozitele constituite de instituţiile de credit la -0,1%, devenind astfel prima mare bancă centrală care taxează banii păstraţi de bănci în conturi BCE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?