X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Sediul Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Auto a fost acaparat

2 iul. 2014,, 14:15   Societate
9509 5
Foto: infomarket.md
Marţi, adepţii unui grup de fondatori ai Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Auto (AITA) au luat cu forţa oficiul central al asociaţiei, situat la Chişinău.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la o sursă din AITA, în legătură cu această situaţie fără precedent, din 1 iulie Uniunea Internaţională a Transportului Auto (IRU) a suspendat carnetele TIR pentru transportatorii auto moldoveni. "Acest lucru este menționat într-o scrisoare semnată de secretarul general IRU, Umberto de Pretto, parvenită la AITA", a precizat sursa.

Potrivit acestuia, 15 mii de carnete TIR (autorizaţii pentru transportatorii auto moldoveni), care se aflau în biroul şefului AITA, acum sînt considerate "nevalabile".

De la începutul anului 2014, la AITA are loc un conflict de interese între două grupuri de membri ai asociaţiei, care se acuză reciproc de diferite ilegalităţi. Conflictul dintre fondatori s-a declanşat acum 10 ani, cînd la statutul AITA au fost operate modificări prin care 50% dintre voturi împreună cu cotele de participaţie au fost "preluate" de conducere şi "activişti" din anturajul acesteia. Unii membri ai asociaţiei s-au opus acestei situaţii, convocînd la 31 ianuarie 2014 o adunare la care au reales conducerea asociaţiei. Cu aceasta nu au fost de acord unii fondatori şi conducerea AITA, reprezentată prin conducătorul său constant, Vladimir Florea. În tot acest răstimp, litigiul dintre fondatori s-a aflat pe rol în instanţa de judecată. În paralel, conducerea asociaţiei a lucrat la proiectul nou de statut, care urma să fie expertizat la Consiliul Concurenţei şi Ministerul Justiţiei al Republicii Moldova, dar şi coordonat cu IRU.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?