X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504

TOP 20: Şefii întreprinderilor de stat cu cele mai mari salarii (FOTO)

2 iul. 2014,, 12:15   Societate
6774 2
Foto: nsk.kp.ru
Şefii unor întreprinderi de stat au încasat anul trecut salarii generoase, deşi profitabilitatea companiilor gestionate de ei nu a fost la cel mai înalt nivel, scrie portalul agora.md.

Cea mai mare remunerare ajunge aproape la un milion de lei şi a fost ridicată de şefa SA „Aeroport Catering”, Elena Ciobanu. Asta în condiţiile în care întreprinderea de stat a înregistrat anul trecut pierderi de 3,7 milioane de lei.

Pe locul doi în clasamentul celor mai „grase” salarii se poziţionează Sorin Stati, care a administrat Î.S. „MoldATSA”. El a ridicat anul trecut peste 800 de mii de lei. Pe locul trei se clasează şefa SA „Tutun-CTC”, Ala Sîrbu, care a încasat peste 600 de mii de lei, cu aproape 500 de mii mai puţin decît în anul 2012.

Datele se conţin într-un raport întocmit de Ministerul Economiei. Raportul a fost solicitat anterior de Guvern, însă prezentarea acestuia a fost amînată de cîteva ori. Premierul Iurie Leancă a declarat că unele salarii ale şefilor întreprinderilor de stat nu se încadrează în bunul simț și ar trebui reduse. Potrivit Serviciului de presă al Guvernului, acest raport urmează a fi discutat la una dintre şedinţele următoare.

Mai jos prezentăm TOP 20 al celor mai mari salarii ridicate de şefii întreprinderilor de stat în anul 2013.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?