X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Administrația de la Tiraspol a explicat de ce au fost săpate șanțuri în zona de securitate (VIDEO)

2 iul. 2014,, 11:13   Societate
5048 1
Foto: noi.md
Șanțurile apărute recent în zona de securitate, în apropierea localităților Doroțcaia și Pohrebea, au fost săpate în scopul prevenirii răspîndirii incendiilor pe timp de vară. Cel puțin aceasta este explicația oficială oferită de reprezentanții administrației de la Tiraspol, vicepremierului pentru Reintegrare, Eugen Carpov.

Vicepremierul nu s-a lăsat convins însă de explicația oferită de partea tiraspoleană, precizînd că asemenea acțiuni duc la acutizarea problemelor existente și îngreunează procesul de negocieri.

„Dacă și ar fi fost vorba despre niște acțiuni care vin să prevină extinderea incendiilor, aceste acțiuni ar fi trebuit coordonate, anunțate din timp. Noi nu am avea nimic împotrivă. Cu regret însă, acțiunile care se întreprind sînt neanunțate. Argumentele prezentate nu au nimic cu realitatea. În perioada în care noi încercăm să găsim soluții pentru fermierii din regiune, asemenea acțiuni sînt inacceptabile”, a menționat Carpov.

Totodată, vicepremierul pentru Reintegrare a menționat că Chișinăul insistă pe continuarea dialogului dintre părți și soluționarea problemelor pe calea negocierilor. Carpov a reiterat că Chișinăul condamnă acțiunile și deciziile unilaterale ale Tiraspolului.

Menționăm că recent, în preajma satelor Doroțcaia și Pohrebea din raionul Dubăsari au fost săpate șanțuri pe o distanță de opt kilometri, care îngreunează accesul fermierilor din regiune la pămînturile aflate după traseul Tiraspol-Rîbniţa.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?