Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Deputații amînă din nou examinarea unui proiect important

26 iun. 2014,, 11:47   Politică
3447 2
Foto: noi.md
Dezbaterile pe marginea proiectului de lege privind aprobarea Concepției de reformare a procuraturii au fost din nou amînate pentru săptămîna viitoare. Deși a fost inclus inițial pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a legislativului, deputații au căzut de acord să-l transfere pentru o altă dată, transmite NOI.md.

Solicitarea a venit din partea președintelui Comisiei juridice numiri și imunități, Raisa Apolschi, care nu a motivat însă necesitatea excluderii proiectului de pe ordinea de zi. Președintele Parlamentului, Igor Corman, a dat curs solicitării, precizînd că proiectul de lege nu poate fi examinat, în lipsa unuia dintre autorii acestuia, Andrian Candu.

Menționăm că proiectul de lege privind Concepția de reformare a procuraturii a ajuns pe masa deputaților încă la finele lunii mai, dar examinarea lui a fost amînată de mai multe ori, din cauza unor neînțelegeri dintre deputații PD și PLDM. Liberal-democrații au declarat atunci că documentul este incomplet și au propus să fie operate anumite modificări, inițiativă respinsă însă de unul dintre autorii ei.

Precizăm că scopul proiectului de reformare a procuraturii este de a garanta independența procurorilor și a consolida încrederea societății în actul justiției. Proiectul prevede proceduri mai riguroase de selecție și numire în funcție a procurorilor, lichidarea procuraturilor de specialitate și stabilirea unor noi modalități de finanțare a instituțiilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?