X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Timofti: Obiectivul Republicii Moldova este să obțină o perspectivă clară de aderare

25 iun. 2014,, 18:00   Societate
3423 1
Foto: presedinte.md
„Republica Moldova va intra într-o nouă etapă de dezvoltare, după semnarea și ratificarea unui document istoric - Acordul de asociere cu UE”. Declarație aparține președintelui Nicolae Timofti și a fost făcută astăzi, la Summitul Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP), care a avut loc la București, România.

În alocuțiunea sa, șeful statului a vorbit despre etapele de modernizare prin care va trece țara noastră în urma asocierii la UE, dar și despre necesitatea acordării unei perspective clare de integrare.

„Următorul nostru obiectiv ambiţios, dar realizabil este ca Republica Moldova să obţină o perspectivă clară de aderare la Uniunea Europeană. Este un obiectiv care ne va motiva şi care ne va angaja şi mai mult în acţiuni concrete pentru implementarea reformelor interne”, a declarat Timofti.

Președintele s-a referit și la importanța consolidării securității regionale în condițiile crizelor din apropiata vecinătate a Europei de Sud-Est. „E important să avem „o voce unică”, prin care să transmitem semnale de solidaritate popoarelor din regiune”, a menționat Timofti.

La reuniune, șeful statului a purtat scurte convorbiri neoficiale cu președintele României, Traian Băsescu, și comisarul european pentru Extindere și Politica de Vecinătate, Stefan Fule.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?