Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

PCRM critică dur decizia de înregistrare a Partidului Comunist Reformator

23 iun. 2014,, 17:26   Politică
4054 3
Foto: noi.md
PCRM va contesta în instanță decizia Ministerului Justiției privind înregistrarea Partidului Comunist Reformator, notează NOI.md. Într-o declarație remisă presei, PCRM a calificat decizia drept ilegală și a anunțat că va informa toate misiunile diplomatice de la Chișinău pe marginea acestui caz.

Reprezentanții PCRM se arată convinși că înregistrarea noului partid a fost făcută cu scopul de a induce intenționat în eroare alegătorii formațiunii.

„Prin această decizie, Ministerul Justiţiei a demonstrat că este doar un executor al indicaţiilor politice şi nu o structură independentă care are menirea să respecte şi să promoveze legea în această ţară. În goana după dividende electorale, guvernarea aplică standarde duble, iar Ministerul Justiţiei este o unealtă în schemele de profanare a legislaţiei. În cazuri similare, instituția a refuzat să înregistreze partide-clone ale celor care se află azi la guvernare (Partidul Liberal Democrat Reformator şi Partidul Democrat Reformator)”, se arată în declarația PCRM.

Totodată, comuniștii îl acuză pe ministrul Oleg Efrim de depășirea atribuțiilor de serviciu, în condițiile în care ar fi admis înregistrarea ilegală a modificării simbolicii Partidului Comunist Reformator, în lipsa convocării unui nou congres de constituire a formațiunii. Comuniștii susțin că nu au fost respectate nici prevederile legislaţiei cu privire la denumiri.

Precizăm că Ministerul Justiției a înregistrat astăzi Partidul Comunist Reformator din Moldova. Noua formațiune politică are denumirea prescurtată de PCR, numără peste 4500 de membri și este condusă de Ruslan Popa.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?