X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1389
Preşedintele stiri: 4015

Parlamentul a modificat Bugetul 2014, indiferent de nemulţumirea opoziţiei

19 iun. 2014,, 15:25   Economie
3815 0
Foto: noi.md
Parlamentul a adoptat, joi, în lectura a doua, amendamentele la Bugetul de stat pentru anul 2014, în pofida faptului că opoziţia şi-a exprimat nemulţumirea.

Potrivit agenţiei "Infotag", documentul adoptat prevede majorarea capitolului veniturilor şi cheltuielilor bugetului cu 389 mil. lei (21,1 mil. euro), acordate de Guvernul României în calitate de suport financiar nerambursabil în sumă de 100 mil. euro. Acordul în acest sens a fost semnat de Guvernele Moldovei şi României pe 27 aprilie 2010. O parte a grantului acordat va fi direcţionată pentru construcţia magistralei de interconectare a sistemelor de gazificare ale RM şi României pe direcţia Iaşi-Ungheni, precum şi pentru realizarea proiectelor de înnoire, utilare şi amenajare a teritoriului instituţiilor preşcolare.

Deputatul din partea Partidului Comuniştilor (PCRM) a criticat documentul. Potrivit prevederilor părţii cheltuielilor, banii sînt oferiţi localităţilor, ale căror administraţii reprezintă partide din Coaliţia Pro-Europeană de Guvernare (CPEG).

"Este evident că este în interesele voastre să repartizaţi banii pentru nevoile partidelor proprii, nu pentru necesităţile populaţiei ţării", a spus comunistul Gheorghe Anghel.

Potrivit opiniei colegului său, Veaceslav Bondari, "în localităţile conduse de oameni nu din Coaliţia de guvernare, tot locuiesc cetăţeni moldoveni".

"Ei au contribuit semnificativ la alimentarea bugetului ţării, excluderea lor din lista beneficiarilor de surse vorbeşte despre caracterul politic al documentului", a menţionat Bondari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?