X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

FAO va avea o reprezentanță în Moldova

13 iun. 2014,, 09:30   Economie
4867 0
Foto: fabricadecarne.ro
Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură a ONU (FAO) își va deschide reprezentanţă în Republica Moldova. Guvernul a aprobat ratificarea acordului respective, semnat pe 7 aprilie 2014, la Chișinău, de către ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, și directorul general al FAO, Jose Graziano da Silva, transmite NOI.md.

Deschiderea reprezentanței FAO în Moldova va facilita activitatea acestei organizații în ceea ce privește informarea, consultarea, promovarea dezvoltării și modernizării sectorului agrar, implementarea asistenței tehnice etc. Totodată, acordul va permite FAO să realizeze programe de amploare în diverse domenii ale agriculturii și să stabilească o cooperare strînsă cu Guvernul Republicii Moldova.

În prezent, FAO implementează cinci proiecte în Republica Moldova: pentru îmbunătăţirea capacităţilor de eliminare a produselor chimice periculoase din fostul spaţiu sovietic, dezvoltarea sectorului semincer, acordarea asistenţei pentru recensămîntul general agricol în Moldova, facilitarea programelor de cooperare tehnică şi programul privind sistemele de informare în scopul îmbunătăţirii deciziilor în domeniul securităţii alimentelor.

FAO este o instituţie specializată a ONU, fondată în anul 1945, cu scopul combaterii sărăciei şi foametei din lume, prin promovarea dezvoltării agricole, îmbunătăţirii nutriţiei şi asigurării siguranţei alimentare. Republica Moldova a aderat la FAO în anul 1995.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?