X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Cîte gospodării casnice rurale beneficiază de furaje pentru animale

1 mar. 18:00   Economie
1666 0

La Gura Galbenei din raionul Cimișlia, 61 de familii al căror trai depinde de animalele cornute de pe lîngă casă s-au adunat la primăria din sat pentru a primi furaje din partea Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO).

De furaje beneficiază circa 3000 de gospodării casnice din raioanele Cimișlia, Fălești, Ștefan Vodă și Șoldănești care primesc cîte 400 de kg de hrană pentru animale, suficientă pînă la începerea sezonului de pășunat.

Sprijinul, pentru asigurarea securității alimentare, este oferit prin intermediul unui program inițiat de FAO ca răspuns de urgență la cele mai stringente necesități ale fermierilor mici și gospodăriilor casnice rurale ca urmare a impactului socioeconomic nefast al războiului din Ucraina și al secetei. Programul are o valoare de 4 milioane de dolari la care contribuie Agenția Austriacă pentru Dezvoltare (ADA), Elveția și Guvernul Japoniei.

La distribuirea furajelor în Gura Galbenei au participat reprezentantul FAO în Republica Moldova, Raimund Jehle, ambasadorul Japoniei la Chișinău, Yamada Yoichiro, secretarul de stat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Iurie Scripnic, președintele raionului Cimișlia, Andrian Talmaci și primarul satului Gura Galbenei, Constantin Munteanu.

Secretarul de Stat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Iurie Scripnic, a adăugat: "Această inițiativă reiterează angajamentul nostru în susținerea oamenilor de la sate care se ocupă de agricultură. Prin colaborarea strînsă cu partenerii internaționali și FAO, ne asigurăm că nici o gospodărie rurală nu este lăsată în urmă în față provocărilor. Agricultura este coloana vertebrală a economiei și fiecare ajutor contează în fortificarea acesteia."


Pe lîngă furaje, în cadrul aceluiași program, FAO a distribuit recent în opt raioane ale țării seturi de semințe de legume, și urmează să vină cu ajutor sub formă de cartofi de sămînță în alte cinci raioane. În această primăvară, aproximativ 12000 de fermieri mici și gospodării rurale vor beneficia de acest sprijin indispensabil.

0
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?