Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Oleg Vasnețov: "Rusiei i s-a propus să participe online la sesiunea FAO de la Chișinău"

19 mar. 17:30   Politică
3010 0

Ambasadorul Rusiei în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, a declarat că Ministerul de Externe al Republicii Moldova i-a comunicat că nu își dorește prezența delegației ruse la sesiunea Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), care va avea loc la Chișinău în luna mai.

Anterior, marți, serviciul de presă al Ministerului de Externe al Moldovei a declarat că lui Vasnețov i-a fost înaintată o notă de protest din cauza deschiderii secțiilor de votare pentru alegerile prezidențiale din Rusia pe teritoriul Transnistriei. Din același motiv, Ministerul de Externe a declarat persona non grata un angajat al ambasadei ruse.

"De asemenea, am fost anunțați că cea de-a 34-a sesiune regională a FAO, organizația internațională a ONU pentru alimentație și agricultură, care va avea loc în luna mai, se va desfășura aici, la Chișinău, iar Ministerul Afacerilor Externe va fi organizatorul și gazda evenimentului. La această sesiune nu vor să vadă delegația Federației Ruse, ni s-a propus ca delegația rusă să participe online dacă dorește", a declarat Vasnețov într-un comentariu pentru agenția Sputnik Moldova.

Potrivit lui, toate acestea demonstrează încă o dată atitudinea neprietenoasă a autorităților de la Chișinău față de Federația Rusă.

50
5
1
2
27

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?