X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4020

Un consilier al președintelui Nicolae Timofti a cîștigat procesul împotriva CNI

12 iun. 2014,, 12:59   Politică
3507 2
Foto: arenafm.md
Consilierul șeful statului pentru cultură, învăţămînt şi ştiinţă, Mihail Șlteahtițchi, a obținut cîștig de cauză în procesul intentat împotriva Comisiei Naționale de Integritate, după ce instituția l-a acuzat de conflict de interese. Informația a fost confirmată pentru NOI.md de membrul CNI Victor Strătilă.

Potrivit funcționarului, Șleahtițchi a fost acuzat de CNI că pe vremea cînd era ministru al Educaţiei a dispus alocarea unor sume de bani pentru o asociaţie obştească la care tot el era fondator. Membrii CNI au constatat atunci că consilierului prezidențial a deținut ilegal funcția de fondator al ONG-ului, întrucît în acea perioadă era ministru al Educației. Comisia Națională de Integritate a argumentat că, potrivit Legii cu privire la asociaţiile obşteşti, fondatorii acestor structuri nu pot fi membri ai guvernului sau funcţionari publici.

La rîndul său, Mihail Șleahtițchi a calificat acuzațiile care i se aduc drept aberante și a acționat în judecată Comisia Națională de Integritate. Instanța a anulat actul de constatare emis de CNI și a dispus încasarea unor despăgubiri de 15 mii de lei în favoarea lui Șleahtițchi.

Membrii CNI susțin că nu sînt de acord cu hotărîrea instanței de judecată și că o vor contesta la Curtea de Apel.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?