Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Ministrul Apărării al Moldovei se pronunță împotriva neutralității țării

12 iun. 2014,, 13:08   Societate
3634 10
Foto: inconstantin.ro
Ministrul Apărării, Valeriu Troenco, a vorbit în cadrul unei emisiuni la postul Publika TV despre necesitatea modificări statutului de neutralitate al Republicii Moldova, în contextul situației tensionate din regiune.

În opinia lui Troenco, statutul de neutralitate este un obstacol în prezent pentru Moldova, iar autoritățile ar trebui să examineze posibilitatea aderării la NATO.

„Statutul de neutralitate nu ne permite asocierea cu alte state care ne-ar garanta securitatea. Dacă neutralitatea a devenit la acest moment un impediment, o povară a Republicii Moldova și lucrează în detrimentul statului și nu în favoarea lui, clasa politică ar trebui să se decidă. Noi cu toții am văzut că normele internațional nu sînt obstacole pentru realizarea unor scopuri meschine, te trezești mîine cui anexarea unei părți a teritoriului”, a punctat Troenco.

Precizăm că potrivit sondajelor de opinie, majoritatea cetățenilor Republicii Moldova optează pentru menținerea statutului de neutralitate al țării și se pronunță împotriva aderării Republicii Moldova la NATO.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?