Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

Trenul Cernăuți-Kiev a început să traverseze teritoriul Republicii Moldova

9 iun. 2014,, 12:09   Societate
8021 0
Foto: railwayz.info
Din 7 iunie curent trenul cu destinaţia Cernăuți-Kiev a început să circule prin teritoriul Republicii Moldova. Noul itinerar permite reducerea duratei cursei parcurse de tren cu peste o oră şi jumătate, transmite NOI.md.

Potrivit informaţiilor parvenite de la Administraţia Căii Ferate din Ucraina ("Ucrzalizniţa"), schimbarea itinerarului trenului a avut loc graţie schimbărilor operate la Acordul dintre guvernele Republicii Moldova și Ucrainei privind transportul feroviar, care presupune simplificarea condiţiilor pentru transportul tranzit dintre cele două țări, în special, anularea verificării controlului de stat a transportului feroviar de tranzit în punctele de control ale graniţei moldo-ucrainene.

Potrivit datelor "Ucrzalizniţa", trenul Kiev-Cernăuţi va circula în ambele sensuri, fără opriri pe teritoriul Moldovei, deoarece nu vor fi efectuate operațiunile vamale de frontieră. Trenul Cernăuți-Kiev va sosi din direcția spre Cernăuți mai repede cu 1 oră şi 46 de minute, iar din direcția dinspre Kiev ‒ cu 1 ora şi 35 de minute. De asemenea, va fi suplimentată şi garnitura, de la 14 vagoane pînă la 16, ceea ce înseamnă cu aproximativ 100 de locuri mai mult într-o direcţie.

La 15 mai, Rada Supremă a Ucrainei a ratificat Protocolul modificărilor Acordului cu Republica Moldova privind activitatea transportului feroviar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?