X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Portul Giurgiulești contribuie la diversificarea exportului moldovenesc

9 iun. 2014,, 11:05   Economie
4418 0
Foto: vedomosti.md
Portul Internațional Liber Giurgiulești (PILG) contribuie la diversificarea exportului moldovenesc datorită tarifelor atractive la livrări, îndeosebi în statele asiatice, relatează NOI.md.

Potrivit unui comunicat emis de administrația portului, în primele cinci luni ale anului 2014, prin Portul Internațional Liber Giurgiulești a fost exportat un volum total de 140 de mii de tone de produse cerealiere și semințe de floarea soarelui, precum și 49 de mii de tone de ulei vegetal. Mărfurile au fost expediate din port în loturi de 3000-6000 de tone, cu nave maritime direct în țările bazinului Mării Mediterane.

Totodată, prin PILG companiile din Republica Moldova au exportat și mărfuri în containere, aproximativ 500 de containere maritime, destinațiile principale fiind Asia, SUA si UE. Gama de mărfuri exportate pe mare în containere a constituit produse cerealiere, semințe de floarea soarelui, vin, băuturi alcoolice tari, textile, zahăr, mașinărie și echipamente, metal, nuci, produse electronice și confecții din lemn.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?