X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Guvernul Moldovei trebuie să acorde mai multă atenţiei promovării UE - IDIS Viitorul

9 iun. 2014,, 09:30   Societate
4577 6
Foto: noi.md
Guvernul trebuie să acorde mai multă atenţie promovării UE, consideră expertul Institutul Dezvoltării şi Iniţiative Sociale Viitorul, Marian Cepoi, la prezentarea de vineri a studiului său "Informarea societăţii moldoveneşti despre procesul de integrare europeană: între acţiuni întîrziate şi manipulare".

Potrivit agenţiei "Infotag", el consideră că guvernul pînă acum nu a acordat atenţia corespunzătoare promovării UE în rîndurile populaţiei, în special a celei sărace, vorbitoare de limbă rusă şi din mediul rural.

"Tineretul Moldovei în mare parte este pro-european, dar din cauza informării proaste nu poate convinge concetăţenii, care muncesc în Rusia, sau pe cei pro-ruşi", a spus expertul.

Potrivit spuselor sale, guvernul a pierdut controlul asupra posturilor de televiziune, în special cele ruse, care duc o "politică antieuropeană, falsifică datele şi manipulează societatea".

"Consiliul Coordonator al Audiovizualului efectuează verificări, dar nici un post nu a fost sancţionat. De asemenea, consideră că fiecare sursă mass-media trebuie să desfăşoare propria campanie de informare, iar ajutaţi trebuie de organizaţiile neguvernamentale", consideră Cepoi.

El a menţionat că Moldova nu are un politician carismatic, care ar promova UE.

"Cu regret, în perioada electorală, este greu să promovezi UE, deoarece fiecare politician foloseşte Uniunea Europeană în scopuri proprii, fapt ce îndepărtează cetăţenii de ideea integrării europene", consideră expertul.

Vicedirectorul Direcţiei Generale Integrare Europeană din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Daniela Morari, a spus că promovarea UE în Moldova este un lucru greu, dar ministerul deja lucrează în această direcţie, folosind mass-media, comunicarea cu tineretul şi organizaţiile neguvernamentale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?