Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Expert despre demisia lui Șalaru: Nu e vorba de o luptă politică

5 iun. 2014,, 15:42   Politică
5233 2
Foto: tribuna.md
Retragerea susținerii politice a ministrului Mediului, Gheorghe Șalaru, din partea Partidului Liberal Reformator, este un proces politic firesc în ajunul campaniei electorale. Cel puțin de această părere este analistul politic, editorialistul Nicolae Negru, care a comentat pentru NOI.md situația din jurul demisiei lui Șalaru.

Editorialistul se arată convins că înlăturarea lui Șalaru din componența executivului nu are legătură cu vreo luptă politică în interiorul PLR.

„Este un proces firesc, atunci cînd un partid consideră că trebuie să înlăture pe cineva care-i afectează negativ imaginea. Dintr-o parte cel puțin nu se vede nimic neobișnuit. Șalaru nu este o persoană de linia întîi în cadrul partidului și nici nu aspira la funcția de președinte al partidului, ca să putem spune că a fost înlăturat din alte motive ascunse. Cred că este exact ceea ce se declară. A fost înlăturat pentru că nu a procedat așa cum și-a dorit partidul, pentru că nu a respectat anumite angajamente interne. Nu cred că e vorba de o luptă internă aici”, a remarcat Negru.

Amintim că ministrul Mediului, Gheorghe Șalaru, a fost eliberat din funcție după ce Partidul Liberal Reformator i-a retras susținerea politică, argumentînd că acesta nu și-a îndeplinit obligațiunile așa cum se cuvine. Conducerea PLR a propus pentru acest post candidatura Valentinei Țapiș.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?