X 
Arşiţa stiri: 165
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Dragalin a comentat demisia celor nouă procurori anticorupției

13 iun. 21:15   Societate
4476 0

Unul din cei nouă procurori anticorupție care au decis să părăsească sistemul în plin proces de Vetting a fost responsabil de dosarul „Frauda bancară”. Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a admis, în cadrul unei emisiuni la postul N4, că gestionarea cazului va fi „problematică”, în continuare.

Procurorul-șef anticorupție neagă informațiile potrivit cărora cei nouă acuzatori și-ar fi dat demisia din cauza evaluării integrității etice și financiare. Potrivit ei, unii au decis să plece din sistem în condițiile în care oficiile teritoriale ale PA urmează să fie lichidate, în contextul reformei justiției, transmite Moldova1.

„Cererile de demisie sînt depuse la Procurorul General și el le acceptă. Eu pe parcurs am avut discuții cu procurorii care activează în cadrul PA și cunoșteam care intenționau să depună și care au depus cererile de demisii. În lista de aceste nouă persoane sînt două persoane care astăzi nu activează în cadrul PA, deci în lista mai lungă de 67 de persoane, sînt unele care cîndva au fost la PA, dar nu sînt la noi în instituție. Din echipa cu care eu lucrez astăzi au demisionat șapte procurori, dintre care patru sînt de la Oficiul Nord. Ca urmare a schimbării legislative de competența PA, Oficiul Nord și Sud a PA urmează să fie lichidate în cel mai scurt timp. Am oferit opțiunea procurorilor de la Bălți și Cahul să vină la Chișinău ca să facă parte din echipă, însă aceștia au refuzat. Patru procurori de la Bălți au decis să demisioneze din punct de vedere că va fi lichidat Oficiul. De la aparatul central al Procuraturii Anticorupție din 38 de procurori au demisionat trei”, a spus Veronica Dragălin.


Întrebată cine sînt procurorii care au decis să demisioneze, șefa PA a precizat că nu va divulga numele acestora. Cu toate acestea, Dragalin a menționat că acest fapt se va afla pe parcurs. Aceasta a spus că procurorul responsabil pe Frauda bancară pleacă din sistem„ pentru că simte sigur că nu va fi evaluat obiectiv în evaluării integrității etice și financiare”.

„Nu este cazul să le spun numele, pînă la urmă asta este o decizie personală luată după o consultație cu familia. Nu sînt eu persoana potrivită pentru a divulga cine sînt, clar lucru că pe parcurs se va afla. Un lucru ce pot menționa că sînt doi procurori din secția Judiciară și un procuror responsabil pe Frauda bancară”, a conchis Dragalin.

Amintim că Procuratura Generală a anunțat că 9 procurori de la Procuratura Anticorupție și-au depus cererile de demisie după ce au fost notificați despre inițierea procesului de evaluare externă. Anunțul a fost făcut, astăzi, cînd expiră cele 20 de zile, de la notificare, în care procurorii urmau să decidă dacă acceptă evaluarea sau își dau demisia.

5
2
0
2
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав