X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

De la 1 iunie cetățenii moldoveni pot călători în Turcia fără vize

2 iun. 2014,, 11:00   Societate
5540 0
Foto: karadeniz-press.ro
Cetățenii Republicii Moldova, de la 1 iunie 2014, pot călători în Turcia fără vize, informează NOI.md. De la această dată au intrat în vigoare acordurile interguvernamentale dintre Moldova și Turcia semnate anterior cu privire la anularea vizelor și readmisia cetățenilor aflați ilegal pe teritoriul celor două state. Documentele au fost semnate la Ankara încă pe 1 noiembrie 2012, dar au intrat în vigoare abia la 1 iunie 2014.

Conform Acordului privind abolirea regimului de vize, cetăţenii ambelor state, care deţin un document de călătorie valabil (paşaport simplu sau biometric), sînt scutiţi de obligativitatea deţinerii unei vize pentru a intra, ieşi, tranzita şi rămîne temporar pe teritoriul celuilalt stat, pentru o perioadă de pînă la 90 de zile în decurs de 6 luni de la data primei intrări. Cetățenii Moldovei și Turciei care vor dori să se afle pe teritoriul celeilalte țări după expirarea termenului de 90 de zile vor trebui să obțină vize.

Anularea reciprocă a regimului de vize va impulsiona cooperarea dintre Moldova și Turcia în domeniul economiei, politicii, turismului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?