X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Fundaţia pentru Copii „Speranţa” ameninţă că va instala corturi lîngă clădirea Guvernului

28 mai. 2014,, 16:50   Societate
5430 3
Foto: noi.md
"Dacă autorităţile nu ne vor lăsa în pace, vom recurge la măsuri extreme – vom instala corturi în faţa Guvernului şi a delegaţiei Comisiei Europene". Anunţul a fost făcut miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia "Infotag", de către preşedintele fundaţiei neguvernamentale de caritate pentru copii „Speranţa”, Oleg Dolinga.

Potrivit acestuia, este vorba de un teren de pămînt, pe care fondul îl deţine de peste 10 ani şi din cauza căruia acum se află într-o situaţie dificilă.

"Fundaţia a fost fondată cu peste 20 de ani în urmă, dar se creează impresia că Guvernul a privatizat dreptul pentru faptele bune şi încearcă să nimicească „Speranţa”, preluîndu-i proprietatea", a menţionat Dolinga.

Reprezentantul a comunicat că pe teren este amplasat unicul cartodrom din Chişinău, vizitatori ai căruia anual devin mii de adulţi şi copii. Au avut loc antrenamente şi competiţii între amatorii de carting. Am primit multe scrisori de recunoştinţă. Odată cu venirea primăverii, telefonul sună încontinuu, orăşenii se interesează cînd se va deschide cartodromul.

"Iar noi ce putem să răspundem dacă poliţia a returnat carturile abia pe 22 mai (după un sechestru de o lună şi jumătate), iar apoi oamenii legii deja au efectuat diverse controale. Sîntem practic terorizaţi şi se încearcă a ne opri activitatea", consideră Dolinga.

El afirmă că împotriva sa, la indicaţia personală a comisarului de poliţie al sectorului Buiucani, a fost intentat un dosar penal, numind acest fapt "o batjocură la adresa fundaţiei".

Dolinga consideră că esenţa conflictului nu constituie carturile, ci interesul cuiva de a prelua terenul de pămînt.

"Sînt evidente toate caracteristicile unui atac raider: contestarea juridică a dreptului la proprietate, privarea de dreptul de a activa, presiuni prin intentarea unui dosar penal, presiune zilnică cu prezenţa poliţiei, pompierilor, fiscului, Serviciului sanitaro-epidemiologic", a menţionat el.

Şeful Asociaţiei Pacifiştilor, Valeri Chiriac, consideră că fundaţiei i se ia deliberat proprietatea, deoarece organizaţia nu este "protejată" de nimeni.

"A avut un mic atelier de producere. L-au luat în urmă cu cîţiva ani. Acum vor pămîntul. Poliţia practic înnoptează la cartodrom. Eu deja mă gândesc că şeful "Speranţei" greşeşte luptînd cu ei unu la unu, fără a recurge la ajutorul politicienilor şi partidelor. Deoarece să fi avut o fundaţie în numele lui Voronin sau Lucinschi, nimeni nu s-ar fi apropiat de el", a menţionat Chiriac.

Locuitoarea capitalei Vita Frunză a menţionat că ea, ca mamă ce creşte un copil cu dizabilităţi, de repetate ori s-a ciocnit de stat ca de un perete, încercînd să soluţioneze problemele complicate ale fiului său.

"Este aşa, ştiţi, o suprafaţă dură, poţi să dai şi cu capul – nu vei obţine nimic. Şi înţelegeţi ce fericire simţi cînd tu şi copilul tău sînteţi ajutaţi, întrebaţi cum o mai duceţi. Puţini sînt oameni şi fonduri receptive. Iar Speranţa face aceasta. Le sunt recunoscătoare conducerii şi angajaţilor fundaţiei. Dar, ca mulţi alţi locuitori ai capitalei, sînt indignată de acea fărădelege care are loc în privinţa fundaţiei. Este oribil… Ea trebuie stopată", a afirmat Vita Frunză.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?