Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Ghimpu despre o eventuală coaliție cu PD și PLDM

26 mai. 2014,, 15:35   Politică
5115 5
Foto: noi.md
Mihai Ghimpu evită să spună dacă Partidul Liberal ar fi dispus să facă alianță cu PD și PLDM în urma alegerilor parlamentare din toamna acestui an. Liberalul dă însă asigurări că PL nu se va alia cu PCRM după alegeri, lucru pe care nu-l poate afirma cu certitudine despre PD și PLDM.

„În primul rînd, cetățenii vor decide pe 30 noiembrie cine va veni în parlament și în ce condiții. Este clar astăzi, judecînd după sondaje, că în parlament vor accede PL, comuniștii încet, încet și PLDM, PD. La sigur, mia de procente, că PL nu va face alianță cu comuniștii. Iată să spun că așa vor face și celelalte – PD sau PLDM – nu pot. Avem exemplu de vot comun, „harbuz”, „zemos”, în parlament. Noi ne dorim o guvernare democratică, o guvernare cinstită, o guvernare care să ducă mai departe cursul european”, a explicat Mihai Ghimpu în cadrul unei conferințe de presă.

Politicianul a dat totuși de înțeles că o colaborare între PL, PD și PLDM nu este exclusă în anumite condiții.

„Alianța se face între partide, nu între Ghimpu, Filat și Lupu. Alta e problema de-acum, îmi dau seama. Cum spuneau comuniștii înainte – „în numele poporului, trebuie să facem totul ca ei să fie fericiți”. Și în politică, ca și în viață, trebuie să știi să alegi lucrurile cele mai importante, chiar dacă undeva te doare și nu îți convine. Poate la PLDM și la PL vor fi alți președinți? Multe se schimbă”, a explicat Ghimpu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?