Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

Oamenii de știință din Crimeea au evaluat problema microplasticului din Marea Neagră

12 dec. 2019,, 04:00   Ştiinţă şi IT
2121 0


Poluarea cu plastic a Oceanului Planetar este recunoscută drept o problemă globală de mediu. Impactul negativ prelungit al plasticului asupra ecosistemelor acvatice nu a fost încă complet investigat. Problema a fost ridicată în cadrul proiectului internațional „Identificarea și modelarea transportului microplasticului în zona de coastă sub influența circulației atmosferice predominante”.


La implementarea acestui proiect a participat echipe științifice din Rusia și India, iar proiectul însuși a primit sprijin din partea Fundației Ruse pentru Cercetări fundamentale.


Specialiștii Institutului Hidrofizic Marin și ai Institutului de Biologie al Mării de Sud ale Academiei Ruse de Științe au desfășurat mai mult de zece expediții de coastă, în cadrul cărora au reușit să evalueze prezența și distribuția microplasticului în Golful Sevastopol. Datele de încredere fac posibilă evaluarea contaminării cu microplastic a zonei de coastă a Mării Negre, identificarea factorilor care afectează concentrația acesteia și analizarea gradului de distrugere și bio-depunere a microparticulelor din plastic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?