X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Voronin: Filat ne-a rugat să demitem întregul guvern

20 mai. 2014,, 10:53   Societate
7355 11
Foto: noi.md
„Filat a venit la mine în birou, s-a așezat pe canapeaua de sub portretul lui Lenin și a spus: «Domnule președinte, de ce doar eu, de ce nu tot guvernul?» I-am răspuns: «O, băiete, super!» Și eu îi spun că noi vom vota asta. Și am votat că nu numai el e corupt, ci tot guvernul. Și astăzi îi întrebăm pe europeni cum de nu le e rușine să negocieze cu cei corupţi? Și le dăm decizia Curții Constituționale”, a declarat la postul de televiziune TV7 liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, comunică NOI.md.

Ex-preşedintele a adăugat că, odată ce a fost demis cu această formulare, fostul prim-ministru Vlad Filat nu mai poate deține funcția de șef al guvernului pînă la sfîrșitul vieții.

„Nu poate pînă la sfîrşitul vieţii. Aceasta este decizia finală a Curții Constituționale. Cine va anula decizia CC?” s-a întrebat politicianul.

Pe parcursul emisiunii președintele PCRM a mai spus că există dovezi că PDM cumpără membri de partid.

„Uitaţi-vă la acțiunile așa-numitului Partid Democrat. Sîmbătă Lupu cu Diacov au fost la Drochia, primind în partid dintr-odată 2.200 de oameni. Am văzut multe lucruri, dar aşa ceva nu am văzut încă. Aceasta este minciună și bătaie de joc de oameni. În toate raioanele există structuri Moldtelecom, sînt acolo şi o mulţime de depozite. Acolo aduc cu camioanele produse alimentare. Ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor este democrat. Ei au listele tuturor locuitorilor din localitățile în care se deplasează. Intră la om acasă, îi fac un card de plastic și îi dau să semneze pe o listă, cum că el este membru al Partidului Democrat. Și îi dau pachetele cu toate acestea și bani”, a precizat interlocutorul.

De asemenea, Voronin a criticat şi i-a acuzat pe reprezentanții altor partide din Republica Moldova.

„Cine ne duce în Europa? Ghimpu şi-a comandat stadion în Italia. Sărmanul Ghimpu. Un stadion, pentru a organiza acolo un concert al interpreţilor din Moldova pentru moldovenii care lucrează în Italia. Cel mai sărac e Ghimpu”, a spus Voronin.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?