X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

"Falsificarea pașaportelor biometrice capătă amploare". Amenzile ar putea crește de 4 ori

20 mai. 2014,, 10:30   Societate
5272 0
Foto: adevarul.ro
Amenda pentru cumpararea sau vanzarea actelor de identitate sau a altor documente oficiale ar putea creste de patru ori si ar putea constitui de la 16 mii la 20 de mii de lei (800 la 1000 de unitati conventionale) sau inchisoare de pana la 3 ani. Un proiect de lege in acest sens este propus de catre un partid din Coalitia Pro Europeana, transmite IPN.

Actualmente, pentru cumpararea sau vanzarea documentelor amenda este de pana la 4 mii de lei (200 unitati conventionale).

Autorul proiectului, deputatul PLR, Valeriu Saharneanu, mentioneaza ca odata cu abolirea regimului de vize pentru cetatenii Republicii Moldova la calatoriile in statele membre ale UE, a crescut si numarul doritorilor de a intra in posesia unui pasaport biometric, document ce acorda dreptul de a calatori in spatiul UE.

Potrivit lui, paralel cu cresterea cererii fata de pasaportul biometric, a aparut interesul cetatenilor straini sau a cetatenilor Republica Moldova care au interdictii de calatorie, de a dobandi ilegal astfel de documente. Deputatul sustine ca in cazul in care fenomenul falsificarii acelor de identitate ale Republicii Moldova va capata amploare, tara s-ar putea pomeni intr-o situatie jenanta fata de autoritatile UE care si-au deschis granitele asigurand libera circulatie a cetatenilor moldoveni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?