Arşiţa stiri: 153
Jocurile Olimpice stiri: 128
Transnistria stiri: 1411

Se cere o amendă de miliarde de dolari împotriva Boeing

21 iun. 19:30   Externe
2698 0

Rudele victimelor a două accidente mortale ale unor avioane Boeing 737 MAX au cerut Departamentului de Justiţie să solicite o amendă împotriva producătorului de avioane de pînă la 24,78 miliarde de dolari şi să continue cu o urmărire penală.

”Deoarece delictul Boeing este cel mai mortal delict corporativ din istoria Statelor Unite, o amendă maximă de peste 24 de miliarde de dolari este justificată din punct de vedere legal şi în mod clar adecvată”, a scris Paul Cassel, un avocat care reprezintă 15 familii, într-o scrisoare către Departamentul de Justiţie.

Departamentul de Justiţie a declarat în mai că a stabilit că Boeing a încălcat un acord de urmărire penală amînată din 2021, fapt respins de companie, notează Noi.md cu referire la news.ro.

Procurorii federali au pînă pe 7 iulie să informeze un judecător federal din Texas cu privire la planurile lor, care ar putea continua cu un dosar penal sau ar putea negocia un acord cu Boeing.

Cele două prăbuşiri fatale ale avioanelor Boeing 737 MAX au avut loc în 2018 şi 2019 în Indonezia şi Etiopia şi au dus la blocarea la sol a celui mai bine vîndut model de avion la nivel mondial, timp de 20 de luni.


7
7
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?