X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Decizie importantă luată de Primărie, în privința mansardelor

17 mai. 2014,, 11:17   Societate
3791 0
Foto: noi.md
Primăria municipiului Chişinău a declarat nule autorizaţiile de construire a mansardelor, care au termenul de valabilitate expirat. În acest sens, autoritățile și-au propus să înăsprească controlul documentaţiei de proiect privind construcţia mansardelor.

Decizia a fost luată pornind de la necesitatea asigurării securităţii contra incendiilor şi se referă, în primul rînd, la agenţii economici care nu au început lucrările de construire în termenele stabilite.

Astfel, potrivit unei dispoziţii a viceprimarului capitalei Nistor Grozavu, au fost anulate autorizaţiile de construire a mansardelor la obiectivele de pe șapte adrese din capitală. De asemenea, a fost suspendată temporar valabilitatea autorizaţiilor de construcție a mansardelor în alte cinci cazuri.

Agenţii economici respectivi urmează să revizuiască documentaţia de proiect aprobată anterior. Totodată, aceștia vor fi obligaţi să prezinte, suplimentar, avizul Direcţiei verificare şi expertizare a proiectelor din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, avizul Direcţiei situaţii excepţionale a municipiului Chişinău, referitoare la asigurarea securităţii contra incendiilor.

Documentaţia revizuită de proiect va trebui să cuprinde următoarele compartimente: organizarea executării lucrărilor de construcţie, soluţii arhitecturale, rezistenţă, electricitate.

Precizăm că 28 de apartamente situate la mansarda unui bloc de pe strada Independenței din capitală au ars integral în urma unui incendiu produs pe 1 mai. Ulterior, pompierii au stabilit că focul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?