Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Solicitările lui Leancă și Corman, adresate oficialilor europeni

13 mai. 2014,, 15:29   Politică
5189 7
Foto: inprofunzime.md
Republica Moldova are nevoie de o perspectivă clară privind aderarea la Uniunea Europeană. Cu acest mesaj s-a adresat astăzi premierul Iurie Leancă, oficialilor europeni care participă la Summitul Președinților de Parlamente din Statele Baltice şi Nordice (NB-8).

Leancă le-a mulțumit oficialilor UE pentru sprijinul acordat Chișinăului în realizarea obiectivelor stabilite şi a reiterat că prioritatea numărul unu a țării este integrarea în UE.

Și președintele Parlamentului, Igor Corman, a adresat un mesaj oficialilor europeni, cerîndu-le să ratifice în regim prioritar Acordul de asociere cu UE, imediat după semnarea acestuia.

La rîndul lor, preşedinţii parlamentelor din Statele Baltice şi Nordice au apreciat rezultatele ţării noastre în cadrul Parteneriatului Estic.

Menționăm că Summitul Președinților de Parlamente Statelor Baltice și Nordice are loc în premieră la Chișinău în perioada 12-14 mai 2014, la inițiativa președintelui Parlamentului, Igor Corman. La reuniune participă președinții de parlamente din Estonia, Letonia, Lituania, Suedia, Finlanda, Danemarca și Norvegia.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?