Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3997

Comisia Naţională a Pieţei Financiare a sistat tranzacţia cu 24,9% din acţiunile Băncii de Economii

7 mai. 2014,, 12:03   Economie
4087 0
Foto: inprofunzime.md
Comisia Naţională a Pieţei Financiare (CNPF) a sistat tranzacţia de vînzare a 24,9% de acţiuni ale Băncii de Economii (BEM), subsidiarei băncii din Rusia Vneșekonombank – companiei de investiţii VEB Kapital.

Potrivit agenţiei "Infotag", tranzacţia a fost oprită pentru studierea tuturor detaliilor acesteia. Potrivit regulamentului CNPF, tranzacţia este recunoscută de regulatorul pieţei după trei zile de la efectuarea acesteia.

Unii participanţi profesionali ai pieţei, opinia cărora a fost solicitată de agenţia "Infotag", au spus că dubiile regulatorului pieţei puteau fi generate de preţul cu care a fost vîndut pachetul de acţiuni – 5,1 lei pentru o acţiune cu nominalul de 5 lei.

"Un astfel de preţ este cu mult mai mic decît preţul de piaţă al acţiunilor BEM, fapt ce putea genera întrebări la CNPF", a spus unul dintre participanţii pieţei, care consideră că un astfel de pachet de acţiuni trebuie vîndut în mod deschis.

Pe 25 aprilie, subsidiara băncii Vneșekonombank, compania investiţională VEB Kapital a procurat la Bursa de Valori, printr-un pachet unic, 24,9% de acţiuni ale BEM, la un preţ de 5,1 lei pentru o acţiune cu nominalul de 5 lei. Pînă în septembrie 2013 statul deţinea pachetul de control (56,7%) de acţiuni ale BEM. După plasarea la finele lunii august 2013 a unei emisiuni închise de acţiuni în sumă de 80 de milioane de lei, la care statul nu a participat, controlul băncii a fost preluat de acţionarii particulari, care s-au obligat să îmbunătăţească situaţia financiară a băncii şi să atragă un investitor strategic. În acest răstimp acţionarii au acordat BEM-ului un credit de 50 de milioane de dolari pe un termen de şase ani şi au atras în capitalul băncii Vneșekonombankul din Rusia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?