Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Criza din Ucraina - REZULTATUL ERORII în politica de extindere a UE

7 mai. 2014,, 00:15   Externe
8841 11
Fotо: zn.ua
Una dintre principalele cauze ale crizei din Ucraina este politica greșită de extindere a UE spre est. Declarația a fost făcută de europarlamentarul spaniol Inaki Irazabalbeitia Fernandez la o conferință de presă la Erevan la 5 mai, transmite REGNUM.

Fernandez a subliniat că el personal nu este de acord cu politica UE față de Ucraina. La rugămintea corespondentului REGNUM de a-și explica poziția, europarlamentarul a subliniat că parțial lipsa de perspicacitate a Uniunii Europene a condus la apariția crizei în Ucraina. " Desigur, la maturizarea crizei din Ucraina au contribuit la mai mulți factori. Însă UE intenționa să semneze acordul cu un stat, care din punct de vedere economic, politic și social nu era pregătit pentru o astfel de turnură. Uniunea Europeană nu s-a dovedit a fi perspicace și nu a putut anticipa această dezvoltare a evenimentelor", - a subliniat Fernandez.

Potrivit acestuia, criza ucraineană este o consecință a unui joc geopolitic complex care a implicat Europa și Ucraina. "Criza ucraineană nu se bazează pe interesele Europei și a cetățenilor Ucrainei. Cred că Uniunea Europeană a devenit participantul unui proces profund și complicat, care a fost programat pe cealaltă parte a Oceanului Atlantic. Însă de criza ucraineană este vinovată nu numai Europa, ci, de asemenea, Rusia. Per ansamblu, acesta este rezultatul erorii politice a extinderii UE spre est", - a concluzionat deputatul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?