Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Prețul statalității – un automobil

6 mai. 2014,, 13:20   Societate
5119 5
Foto: noi.md
„În condițiile susținerii principiilor democratice, noi pur și simplu sîntem obligați să fim toleranți față de orice opinie, fiecare are dreptul să-și exprime principiile sale. De aceea, inițiativa Mișcării „Tinerii Moldovei” de a susține satele noastre pentru devotamentul lor față de națiunea românească are dreptul la existență și noi o aprobăm în totalitate, o susținem și îi dorim succes”, a declarat deputatul fracțiunii Partidului Liberal Valeriu Munteanu, solicitat de NOI.md să comenteze inițiativa respectivă.

Potrivit politicianului, „națiunea moldovenească este o invenție a liderilor fostei URSS. Noi sîntem parte a națiunii române, care temporar a fost îndepărtată de Rusia stalinistă”.

„Această inițiativă a unioniștilor este o nouă tentativă de expansiune a statului vecin, de folosire a recensămîntului din Moldova în scopurile lor politice. Ulterior, dacă se va schimba raportul dintre cei care se consideră români și moldoveni, aceasta le va permite să folosească cifrele pentru reanimarea ideii de unire a țării noastre cu România”, consideră deputatul PCRM Serghei Stati.

„Este ilar să folosești un automobil pentru rezolvarea sarcinilor geopolitice. De fapt, aceasta este o caracteristică elocventă a conducerii României”, a subliniat Stati.

Mișcarea „Tinerii Moldovei”, care se pronunță pentru unirea Republicii Moldova cu România, a lansat campania „Un automobil românesc pentru o localitate românească, în cadrul căreia învingătorul va primi un automobil Dacia Duster.

La o conferință de presă desfășurată recent, reprezentanții Mișcării „Tinerii Moldovei” au declarat că în cadrul recensămîntului populației din Moldova satele în care cei mai mulți locuitori se vor declara români vor fi stimulate.

În timpul recensămîntului din anul 2004, doar 2,4% dintre locuitorii Republicii Moldova au declarat că se consideră români.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?