X 
Arşiţa stiri: 163
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

Zurab Todua: "De ce zboară avioanele cargouri de la Rzeszów la Chișinău?"

14 iun. 14:31   Societate
5820 1

De cîteva săptămîni, unul sau două avioane cargo AN-12 cu o capacitate de transport de 18-20 de tone zboară spre Chișinău din Polonia.

Despre aceasta a relatat istoricul, politologul, jurnalistul, fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Zurab Todua, în cadrul emisiunii "По фактам", transmite Noi.md.

Potrivit lui, s-ar putea presupune că aceste avioane transportă alimente pentru copii sau baghete de crab congelate, dacă nu ținem cont de faptul că acestea zboară din orașul polonez Rzeszów, care este un centru logistic pentru plasarea încărcăturii militare pentru Ucraina.

"Exercițiile militare par să se fi încheiat deja. Chiar radarul a fost adus cu mult timp în urmă, iar avioanele zboară continuă să zboare. Dacă este vorba într-adevăr de o încărcătură pașnică, ar fi bine să se spună acest lucru, pentru a nu da naștere la zvonuri. Pînă la urmă, Moldova este încă un stat neutru, conform Constituției. Deși autoritățile par să fi uitat despre aceasta", a declarat Zurab Todua.

Menționăm că Noi.md a făcut o interpelare la Ministerul Apărării pe marginea acestui subiect și va publica răspunsul ministerului atunci cînd îl va primi.

54
0
0
1
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав