X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Elveția a înghețat active a lui Ianukovici aproape de 200 milioane de dolari

5 mai. 2014,, 08:30   Externe
3839 0
Foto: directpress.ru
Procurorul federal al Elveției a înghețat active de 170 milioane de franci elvețieni (193,34 milioane dolari) în conturi bancare elvețiene aparținând fostului președinte ucrainean Viktor Ianukovici și persoanelor apropiate de acesta, a relatat duminică un ziar elvețian, informează Reuters.

Guvernul elvețian a ordonat înghețarea activelor a 20 de ucraineni, inclusiv Ianukovici și fiul său Oleksander, la sfârșitul lunii februarie. În martie, el a adăugat numele altor nouă ucraineni pe lista persoanelor vizate de aceste măsuri.

Ziarul elvețian Zentralschweiz am Sonntag a declarat că procurorul federal al Elveției a deschis cinci investigații împotriva unor persoane suspectate de spălare de bani, iar activele înghețate în acest context sunt parțial identice cu cele înghețate de guvern.

"Biroul procurorului federal a declarat că în jur de 170 milioane de franci elvețieni au fost înghețați în legătura cu investigațiile", a afirmat ziarul.

Procuratura federală nu a putut fi imediat contactată pentru comentarii.

Situația politică din Ucraina este foarte instabilă cu zeci de persoane moarte vineri în revolte, cele mai mortale după ce prorusul Ianukovici a fost forțat să fugă în februarie. Alegeri prezidențiale sunt programate la 25 mai, amintește Reuters.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?